Το σπίτι του Andrew Mandolene στη Νέα Υόρκη

Το σπίτι του Andrew Mandolene στη Νέα Υόρκη

Το σπίτι του Andrew Mandolene στη Νέα Υόρκη στην αγκαλιά μιας κατάφυτης περιοχής, κάθε τέτοια εποχή απολαμβάνει τα χρώματα του φθινοπώρου, παρέα με τα πουλιά, τα ελάφια και όλους τους μόνιμους κατοίκους που φυσιολογικά κάνουν τη βόλτα τους μέσα στο τοπίο.

Από την ΑΘΗΝΑ ΜΑΤΙΣ

Photo: ΚΩΣΤΑΣ ΠΗΓΑΔΑΣ

1.Οι μεγάλες τζαμαρίες και οι φεγγίτες, σχεδιάστηκαν πριν ακόμη τα ενεργειακά συστήματα γίνουν της μόδας και όπως είναι φυσικό αξιοποιούν στο έπακρο τα δώρα του ήλιου τόσο σε πρακτικό όσο και σε αισθητικό επίπεδο. Ο καλλωπισμός εξωτερικά ολοκληρώθηκε με απόλυτο σεβασμό στα δέντρα που προυπήρχαν.

2.O Andrew Mandolene είναι ένας δημιουργικός art director που δουλεύει για την βιομηχανία της διαφήμισης στον χώρο της μόδας.

3.Το δωμάτιο εργασίας είναι ένας σπουδαίος χώρος. Δημιουργήθηκε από την ενοποίηση δύο υπνοδωματίων και περιλαμβάνει έναν αυθεντικό καναπέ του 1953 της Knoll, ένα coffee table σχεδιασμένο από τον Harry Bertoia, μία δανέζικου στιλ λάμπα και μια χαρακτηριστική πολυθρόνα σχεδιασμένη από τον Marcel Breuer το 1929.

4.Στο χώρο του καθιστικού, το εσωτερικό με το εξωτερικό δεν έχουν σαφή όρια και μοιάζει να αλληλοσυμπληρώνονται. Σήμα κατατεθέν η αυθεντική Bird Chair σχεδιασμένη από τον Harry Bertoia, το ιταλικό mid-century φωτιστικό δαπέδου και το χαλί που ενισχύει στο ύφος της δεκαετίας του ΄50.

5.Η τραπεζαρία με την απαράμιλλη θέα, χαρακτηρίζεται από τις αυθεντικές καρέκλες Herman Miller της δεκαετίας του ‘50 και το φωτιστικό, αυθεντικό δείγμα του Δανέζικου μοντερνισμού.

6.Η γωνιά του τζακιού -ανοιχτή σε όλες τις πλευρές- από μάρμαρο Τραβερτίνη, ατσάλι και μαύρο σχιστόλιθο στην εστία αποκαταστάθηκε με σχολαστικότητα για να ενταχθεί με συνέπεια στο σύνολο.

7.H κουζίνα είναι κατασκευασμένη με σύγχρονο τρόπο αλλά με απόλυτο σεβασμό στο vintage look του υπόλοιπου χώρου. Στην καρδιά της βρίσκεται το τραπέζι του Eero Saarinen που πλαισιώνεται από καρέκλες σε δανέζικο στιλ.

8.Όλες οι εφαρμογές είναι Gaggenau επιλεγμένες για την slim φόρμα τους. Το δάπεδο της κουζίνας είναι τσιμέντο περασμένο με λευκή εποξειδική βαφή για αντοχή.

10.Το υπνοδωμάτιο έχει και αυτό vintage χαρακτήρα. Οι λιτή γραμμή του κρεβατιού συμπληρώνεται με τις κουρτίνες που έχουν έρθει από τη Νότιο Αφρική ενώ τα δάπεδα είναι στρωμένα με μοκέτες του οίκου Missoni από 100% μαλλί. Τα αξεσουάρ του χώρου φανερώνουν την ευαισθησία του Andrew στη λεπτομέρεια.
– See more at: http://www.oikiamag.gr/article/2078-modernism#sthash.II7CCqy5.dpuf

No Comments

Post A Comment